Minerale oliën: Waarom je deze stoffen in haarproducten beter kan vermijden.

Veel fabrikanten en merken stoppen veel ‘zooi’ in hun producten om een tijdelijk ‘wow’ effect te creëren, wat op de lange termijn schadelijk kan zijn voor je haar. Een voorbeeld van dergelijke stoffen zijn Minerale oliën.

Wat zijn minerale oliën?

Minerale oliën zijn een verzamelnaam voor stoffen die worden gewonnen uit aardolie. Het is een combinatie van gezuiverde, vloeibare koolwaterstoffen.  Het is kleurloos, geurloos en je vindt het terug in allerlei persoonlijke verzorgingsproducten zoals crèmes, balsem, conditioners, etc.

Voorbeelden van zulke oliën zijn o.a. paraffine, petroleum, cera microkristallijn en vaseline.

Het wordt vaak in haarproducten gebruikt, omdat het een laagje om je haar aanbrengt dat beschermt tegen uitdroging. Hoewel dit fijn kan zijn, brengt dit ook veel nadelen met zich mee.

Waarom past het toch niet bij de CG Methode?

  • Hoewel het beschermt tegen uitdroging, zorgt het laagje er ook voor dat je haar geen voedende ingrediënten van buitenaf kan opnemen.
  • Ze verstoppen poriën en ontregelen natuurlijke talkproductie.
  • Het hydrateert overmatig. Het vocht in de huid wordt zo goed geïsoleerd, dat je huid teveel ervan vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat cellulaire activiteiten minder efficiënt verlopen op de lange termijn.
  • Om de stof uit je haar te verwijderen, moet je je haar wassen met een agressieve shampoo met sulfaten erin, ook een stof die wij vermijden bij de CG Methode.

 De CG Methode

Bij de Curly Girl methode leer je om te kijken naar de ingrediënten van verschillende producten. Omdat dit best ingewikkeld is, verkopen wij in onze webshop alleen maar producten die Curly Girl Friendly zijn!

In het krullenboek staan tevens veel nuttige adviezen over het verzorgen van krullen, het in model brengen en houden, welke producten we het beste kunnen gebruiken of juist moeten vermijden en welke ingrediënten het belangrijkste zijn.

 Link krullenboek: Het Krullenboek – Curlygirlfriendly