Veel gestelde vragen

Waar staat de CG methode voor?

 • Dit staat voor de Curly Girl methode. Met deze methode verzorg je je krullen met producten die vrij zijn van siliconen, parabenen, sulfaten, uitdrogende alcohol, minerale oliën en wax. Je kunt hier meer over lezen in onze blog waar wij het je uitgebreider uitleggen.

Waarom heten jullie Curly Girl Friendly?

 • Wij heten zo, omdat ons gehele assortiment aan de eisen van de Curly Girl Methode (CG Methode) voldoet. Wij bieden dus alleen producten die CG vriendelijk zijn! Je kunt hier meer over lezen in ons blog waar wij het je nog uitgebreider uitleggen.

 Jullie heten Curly Girl Friendly, maar is het assortiment ook geschikt voor mannen?

 • Onze haarproducten zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Haar heb je in verschillende types en diktes, maar dat heeft uiteindelijk niks met het geslacht te maken. Man, vrouw of non-binair, hier shop je met een gerust hart 💜

 Waarom zijn jullie producten vrij van Parabenen?

Mijn haar is een zooi en ik ben ten einde raad. Ik ben nu hier, maar ik weet niet waar ik moet beginnen.

 • Oh jee. Dat gevoel kennen we maar al te goed. Maar maak geen zorgen! Met onze pakketten is je haar in no-time weer helemaal hersteld. Of vraag hulp via whatsapp op de website (Links onde)

Hoe weet ik zeker welk product bij mijn haartype past?

 • Om dat te weten, moet je eerst je krul leren kennen. Dit is belangrijk, omdat sommige producten beter afgestemd zijn op een bepaald krultype. Doe de quiz of lees onze blogs. En uiteraard kan je ons ook om hulp vragen.

Waarom zijn jullie producten vrij van Sulfaten?

 Waarom zijn jullie producten vrij van Siliconen?

Waarom zijn jullie producten vrij van uitdrogende alcohol? Ik dacht dat alcohol juist goed zou zijn voor mijn haar.

Waarom zijn jullie producten vrij van minerale oliën ?

Waarom zijn jullie producten vrij van wax?

 Wat is pre-poo ? En heb ik het nodig?

 • Het woord ‘poo’ is afgeleid van het woord sham Pre-poo betekent dus eigenlijk pre shampoo, oftewel vóór shampoo. Pre-poo is het proces van het aanbrengen van een haarproduct voordat je je haar gaat wassen met een shampoo. Dit kan bijvoorbeeld een dikke crème, olie of een conditioner zijn.
 • Hoewel een shampoo je haar in het algemeen veel goed zal doen, kan het soms ook ongewenste bijwerkingen geven. Bijvoorbeeld, het kan je haar te grondig reinigen waardoor je haarschubben open komen te staan. Hierdoor wordt teveel vocht en talg uit je haar gehaald waardoor het vaak droog en dof achterblijft.
 • De reiniging kan soms dusdanig zijn dat een conditioner aanbrengen na het wassen eigenlijk geen zin meer heeft. Hier is waar pre-poo van pas komt: Het voorziet je haar van een beschermend laag en brengt veel voordelen met zich mee. Meer weten? Check onze blog. 

Kan ik mijn bestelling afhalen in de winkel?

 • Ja! Tijdens het afrekenen kun je ervoor kiezen om het product op te halen van ons filiaal in Zaandam. Je kunt ons ook bezoeken op de Peperstraat 218 in Zaandam.

 Kan ik mijn product retourneren?

 • Ja, je hebt 14 dagen bedenktijd. Echter mocht het product gebruikt zijn dan kunnen wij deze om hygiënische redenen niet aannemen. Mocht je de bestelling retour willen sturen mail dan naar info@curlygirlfriendly.nl

Ik kan mijn product niet ontvangen, omdat ik niet thuis ben. Wat nu?

 • Post NL zal proberen het product bij de buren te bezorgen. Als de buren het pakket niet kunnen/willen aannemen, dan wordt deze geleverd aan de dichtstbijzijnde post NL filiaal. Hier krijgt u een week de tijd om het product zelf op te halen. Als u het product niet op tijd ophaalt, dan zal het product teruggestuurd worden naar de oorspronkelijke verzender. U krijgt alleen het bedrag van de geretourneerde item terug gestort. Wij vergoeden de verzendkosten in dit geval niet.