Slapen met je krullen! Hoe doe je dat?

Slapen met je krullen? Zo doe je dat.

 Wanneer je gaat slapen kan het gewicht van je hoofd je krullen platter maken. Daarnaast kunnen Katoenen kussenslopen (zelfs met een hoge draaddichtheid) de natuurlijke oliën van je haar absorberen en zorgen voor haarbreuk. Dit wil je natuurlijk voorkomen, omdat je anders steeds tijd kwijt bent aan het verzorgen van je krullen. Bovendien verbruik je hierdoor steeds meer van je haarproduct en dat is natuurlijk zonde van je geld.

Om je krullen te beschermen kun je het oppervlak waarop ze rusten verplaatsen of veranderen. Je kan dit op verschillende manieren doen:

  1. Een satijnen bonnet
  • Dit is een soort muts waarmee je je haar bij elkaar kan verzamelen. Het voorkomt wrijven tegen je beddengoed en daarmee wordt ook het pluizen voorkomen.
  1. De pineapple (ananas)
  • Je verzamelt je haar bovenaan je hoofd in de vorm van een knot of staart. Vervolgens maak je deze losjes vast met een scrunchie of elastiekje. Zorg ervoor dat je niet te hard trekt en/of de knot te strak maakt.
  1. Een zijden of satijnen kussensloop
  • Je haar wrijft minder en glijdt soepeler over de kussensloop zonder pluis te veroorzaken. Je haarstructuur blijft dus beschermd.
  • Het kan je hoofd koeler houden en helpen voorkomen dat je hoofdhuid vettig wordt. Dit kan de noodzaak voor wassen verminderen.

 Als je je krullen nog beter wilt beschermen kun je bovenstaande methodes combineren. Bijvoorbeeld; je haar zit in de vorm van een ananas en je slaapt op een satijnen kussensloop.

Shop hier je bonnet:Satijnen Bonnet Sweet Wine/Pink – Curlygirlfriendly

Shop hier je satijnen kussensloop:CurlyGirlFriendly Satijnen Kussensloop Simply Black – Curlygirlfriendly

Shop hier je scrunchie/haarelastiekjes:Merken - Invisibobble – Curlygirlfriendly

De CG methode

Ook wanneer je niet slaapt zijn je krullen toe aan bescherming. Dit is waar de Curly Girl methode van pas komt. Het leert je o.a. om te kijken naar de ingrediënten van verschillende haarproducten. Sommige haarproducten bevatten namelijk stoffen die op de lange termijn schadelijk kunnen zijn voor je haar en je hoofdhuid.

Omdat dit best ingewikkeld is, verkopen wij in onze webshop alleen maar producten die Curly Girl Friendly zijn!