Uitdrogende alcohol: Waarom je deze stoffen in haarproducten beter kan vermijden.
Uitdrogende alcohol: Waarom je deze stoffen in haarproducten beter kan vermijden.
Veel fabrikanten en merken stoppen veel ‘zooi’ in hun producten om een tijdelijk ‘wow’ effect te creëren, wat op de lange termijn schadelijk kan zijn voor je haar. Een voorbeeld van dergelijke stoffen zijn uitdrogende alcohol.
Alcohol vind je in verschillende type haarproducten, zoals conditioners en shampoos. Het wordt dan bijv. gebruikt als conserveermiddel of om de verschillende ingrediënten beter te kunnen mengen.
‘wat handig!’ zou je denken, maar dat geldt helaas niet voor alle type alcohol.
Allereerst heb je vette alcohol. Deze staan ook wel bekend staan als de goede alcohol. Je kunt ze herkennen aan de volgende ingrediënten aanduidingen:
- Behenyl alcohol
- Cetearyl alcohol
- Cetyl alcohol
- Stearyl alcohol
- Lauryl alcohol
- Benzyl Alcohol
- Isocetyl Alcohol
- Lanonin Alcohol
- Myristyl Alcohol
- Isostearyl Alcohol
- Propylene Glycol
En je hebt de Uitdrogende alcohol. Deze staan bekend als de slechte soort alcohol. Die kun je herkennen aan de volgende ingrediënten aanduidingen:
- Alcohol
- Alcohol Denat. / Denat. Alcohol / Denatured Alcohol
- Isopropyl alcohol
- Propanol
- Ethanol
- SD alcohol / SD alcohol 40
- Propyl Alcohol
- Witch Hazel
- Isopropanol
Waarom raden we uitdrogende alcohol af?
- Vaak zijn krullen al uit zichzelf droog. Wanneer je dit type alcohol op je haar aanbrengt gaat het verdampen en daarbij trekt het ook vocht uit je haar, in tegenstelling tot vette alcohol die je haar juist hydrateert! Hierdoor wordt je haar nog droger en pluiziger.
- Als gevolg van de droogte kan je haar afbreken.
De CG Methode
Bij de Curly Girl methode leer je om te kijken naar de ingrediënten van verschillende producten. Omdat dit best ingewikkeld is, verkopen wij in onze webshop alleen maar producten die Curly Girl Friendly zijn!
In het krullenboek staan tevens veel nuttige adviezen over het verzorgen van krullen, het in model brengen en houden, welke producten we het beste kunnen gebruiken of juist moeten vermijden en welke ingrediënten het belangrijkste zijn.